#023 Energiapihi taloyhtiö – KIVIJALKA-podcast

”Mitään salaista asetta energiasäästöön taloyhtiöissä ei ole. Mutta olen sitä mieltä, että sen pitäisi olla osa normaalia arkea”, sanoo helsinkiläisen taloyhtiön puheenjohtaja Vesa Tarvainen.

Keskustelemassa aiheesta on Vesa Tarvaisen lisäksi Jarkko Hintsala, energia-asiantuntija HSY:lta. Tarvainen kertoo oman taloyhtiönsä energiaremontista, jossa kaukolämpö vaihdettiin maalämpöön ja poistoilmalämmöntalteenottoon. Taloyhtiöön asennettiin myös aurinkopaneelit sekä uusittiin sähköpääkeskus.https://soundcloud.com/kivijalka-podcast/023-energiapihi-taloyhtio

Energiatehokkuus on kuuma aihe, varsinkin vuoden 2022 energian hinnannousun jälkeen. Jaksossa käymme läpi asioita, joita taloyhtiön hallitusten jäsenten ja osakkaiden olisi hyvä tietää oman yhtiön ja rakennusten energiatehokkuudesta ja pitkän tähtäimen suunnitelmista kohti kestävää ja kustannustehokasta energiankäyttöä.

Keskustelemassa aiheesta ovat Vesa Tarvainen lauttasaarelaisen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja Jarkko Hintsala energia-asiantuntija HSY:lta.

Kivijalka-podcastissa puhutaan asumiseen, teknologiaan sekä tietenkin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvistä aiheista.

Podcast on tallennettu viikolla 7 vuonna 2023.

Sisältö:
2:42 Energiansäästöstä kiinnostuminen
5:42 Oman hankkeen perustelu osakkaille
6:58 Oman taloyhtiön energiatehokkuus ja energiankäyttö
8:41 Energiatehokkuuteen vaikuttaminen ja energia-asiat haltuun
11:51 Energiatehokkuushankkeen aloitus
16:27 Kuntoarvio ja PTS
18:25 Taloyhtiön energiatoimenpiteet
23:37 Taloyhtiön hallituksen päätäntävalta
26:59 Asukkaiden ja osakkaiden osallistaminen
32:21 Koulutukset ja työkalut energiaremontteihin

Katso kaikki podcastit täällä: podcast.rakentaja.fi/
Tietoa rakentajalle ja remontoijalle: www.rakentaja.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *